Вторник, 01 Декември 2009 15:19

“ТОПЛОФИКАЦИЯ ПЛЕВЕН” запазва пределната цена на топлата вода

Написана от

Не повече от 8 лв. за кубик потребена топла вода ще плащат през зимния период абонатите на “Топлофикация Плевен”, след като ръководството на дружеството реши да запази въведения  праг в цената й.

Пределната цена е добра възможност за онези абонати, които са се отказали от потребление на централна топла вода заради високата й цена, резултат от малко потребление във входа. Освен това пределната цена на топлата вода е съизмерима с цената, която домакинствата биха платили, ако ползват електрически бойлер. Но със същественото предимство, че централната топла вода е без ограничение в количеството, без неудобството от пресмятането кога да се включи бойлерът и кога да се изключи, за да се ползва по-евтината нощна тарифа.

Ще припомним, че подобно облекчение за абонатите плевенската “Топлофикация” въведе за първи път през април тази година, когато обяви 8.50 лв. пределна цена за кубик топла вода. През летните месеци, когато се отчита най-голям спад в броя на домакинствата, ползващи централна топла вода, ограничението в цената й продължи да действа и от 1 юли бе променена на 8 лв. за кубик.

Прочетена 5606 пъти Последно променена в Събота, 14 Декември 2013 21:28

Времето (в момента и прогноза)

WeatherAholic&OpenWeatherMap ©